fbpx

Penatnya Cari Idea!

Kenapa idea ni susah sangat nak cari?

Lepastu bila dah dapat idea rasa macam hambar je kan? Benda paling penting kena ingat, idea ini sesuatu yang unik dan subjektif.

Idea boleh didapati dalam pelbagai bentuk dan cara.

Rajinkan Diri Untuk Explore!

Tengok movie, tengok video. Read, read and read!

Sebab itulah membaca itu dikenali dengan jendela pengetahuan.

Dengan cara ini, idea yang akan anda dapat bukan sahaja berkualiti malahan confirm akan diminati ramai.

Dah Dapat Idea Nak Buat Apa?

Apply dalam video anda, gunakan idea anda sebagai cara untuk menguatkan lagi jalan cerita video anda.

Ini kerana dengan cara ini idea anda akan lebih sampai kepada penonton.

Jangan Lupa Tanya Pendapat Orang Lain

Idea ini boleh jadi best untuk kita tapi tak best untuk orang lain.

Jadi, rajinkan diri untuk bertanya pendapat orang sekeliling agar idea anda juga boleh diketengahkan dengan lebih efektif.

Selain itu, apabila anda bertanya pendapat orang sekeliling,

anda dapat memperluaskan pengetahuan anda dan lihat idea anda dari perspektif yang berbeza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *