fbpx

Macam mana iklan dia boleh viral tapi saya punya tak?

Sebagai yang membuat video, mesti korang selalu ada problem ni kan? Mudah je sebenarnya. Take a breather! Ok go!

Dalam pembuatan video, yang paling penting adalah kenal target audience anda. Ini penting kerana anda perlu tahu kepada siapa produk anda itu akan dijual. 

Selain itu, apabila anda kenal dengan pengguna anda, pembuatan video itu menjadi jauh lebih mudah kerana content anda akan selari dengan possible client anda. 

SO MACAM MANA BOLEH VIRAL?

Gunakan platform yang betul. Misalnya, anda dapat tarik pelanggan lebih ramai di Instagram, jadi dahulukan Instagram. Selepas itu baru post dia platform yang lain.

TIMING PUN KENA LAH BETUL

Observe dan kaji pada waktu bila pengguna media sosial paling aktif. 

Ini boleh dilihat melalui waktu bila posting di media sosial anda mendapat like yang banyak dalam sesuatu masa.

Catat waktu itu dan sentiasa konsisten untuk muat naik pada waktu tersebut.

BE DIFFERENT

Explore dan cari idea yang sedikit berbeza, pengguna media sosial sukakan sesuatu yang baru jadi sentiasa berfikiran kreatif ya! 

Good luck! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *